середу, 25 січня 2017 р.

Виховний захід "Міс Світова Література"

На сцені 2 ведучих – Василіса Прекрасна і Василіса Премудра.
Василіса Премудра. Доброго дня, шановні пані та панове!
Василіса Прекрасна. Дамы и господа!
Василіса Премудра. Леді енд джентльмени!
Василіса Прекрасна. Синьйори і сеньйорити!
Василіса Премудра. Ми не просто так привіталися до вас різними мовами, адже сьогодні в школі  незвичайний конкурс – «Міс - Світова література»!
Василіса Прекрасна. У гості до нас завітають літературні героїні різних авторів, різних країн, різних епох.
Василіса Премудра. Наші учасниці ретельно готувалися і кожна з них варта носити корону «Міс - Світова література»!
Василіса Прекрасна. Та перш, ніж розпочати, дозвольте представити вам вельмишановне журі! А його склад – теж доволі цікавий, бо складається також з літературних персонажів, тільки чоловіків.
Представлення журі.
Василіса Премудра. Отже, містер Шерлок Холмс, Англія!
Василіса Прекрасна. Євгеній Онєгін, Росія!
Василіса Премудра. Капітан Немо, Франція!
Василіса Прекрасна. Алі Баба, Далекий Схід!
Василіса Премудра. І голова журі – Тарас Бульба, Україна!
Василіса Прекрасна. Не будемо примушувати наших конкурсанток зайвий раз хвилюватися і розпочнемо.
Василіса Премудра. Наш перший конкурс називається «Презентація -загадка». Героїні повинні розповісти, не називаючи свого імені, про себе так, щоб журі могло їх розпізнати.
Василіса Прекрасна. Ледве не забули: глядачі в залі можуть також обрати і проголосувати за найбільш привабливу, на їхню думку, героїню. Вона отримає звання «Міс глядацьких симпатій». Зустрічайте – учасниця під номером 1!
Презентація-загадка
1.    Я – циганка і заробляю собі на життя вуличними танцями. В мене закохані священик Собору Паризької Богоматері, статний офіцер і бридкий горбань з дзвіниці. (журі відгадує) Так, я – Есмеральда, «Собор Паризької Богоматері», Віктор Гюго.
2.    Мій образ випромінює тепло і світло. «Весь світ поділяється для мене на дві половини: одна – це ти і все щастя, надія світло, інша – усе, де тебе немає».  Саме так сприймає мене Андрій Болконський. (журі відгадує) Так, я – Наташа Ростова, «Війна і мир», Лев Толстой.
3.    Не дивлячись на свій юний вік, а мені лише 14, я знаю, що таке справжнє кохання і знаю, коли із-за ворожнечі родин воно буває неможливим. Історія моя трагічна, але світла і велична водночас. (журі відгадує) Так, я – Джульєтта, «Ромео і Джульєтта», Вільям Шекспір.
4.    Моє знання великої кількості казок не давало мені померти протягом тисячі  і однієї ночі і принесло справжнє кохання і щастя. (журі відгадує) Так, я – Шахерезада, героїня арабських казок.
5.    З дитинства всі сміялися над моєю мрією, а я вірила, що саме принц, що припливе за мною на кораблі з пурпуровими вітрилами стане моїм справжнім коханням. (журі відгадує) Так, я – Ассоль, «Пурпурові вітрила», Олександр Грін.
6.    Я – проста селянка. Та це не важливо, бо коли тебе по-справжньому люблять, в очах коханого ти стаєш багатою синьйорою. І хай він трішки дивакуватий, бо ж таки не кожен буде атакувати повітряні млини, та всі свої подвиги він присвячував мені.  (журі відгадує) Так, я – Дульсінея Тобоська, «Дон Кіхот», Мігель де Сервантес.
7.    Я стала відьмою від горя і біди,
Що не змогли нас стороною обійти.
До тебе лину, любове моя,
Відкинулися в небуття моя домівка і земля.
І зустрічі з тобою я жадаю,
Бо, майстре, я тебе кохаю.
Я серце й душу Воланду віддала,
І цим кохання наше рятувала.
Ходімо, любий, нам вже час.
Всі муки витримала я заради нас. (журі відгадує) Так, я – Маргарита, «Майстер і Маргарита», Михайло Булгаков.
Василіса Премудра. Конкурс завершено. Прошу журі виставити перші оцінки.
(кожен конкурс оцінюється згідно таблиці, додаток 1)
Василіса Прекрасна. А ми переходимо до наступного конкурсу. Він інтелектуальний і перевірить наших конкурсанток на знання своїх творів і на загальні знання з світової літератури.
Василіса Премудра. Питання учасницям задаватимуть члени вельмишановного журі. Отже, не гаятимемо часу і негайно приступимо до інтелектуального туру.
Інтелектуальний конкурс
(кожна учасниця відповідає на 3 питання зі знання свого твору і витягує 2 питання по загальних знаннях світової літератури)
Загальні знання
1.       Які художні твори називаються перекладними, а які оригінальними?   (Художні твори, відтворені іншою мовою, називаються перекладними. Твір, який ми читаємо тією мовою, який він був написаний, називаються оригінальним, або оригіналом)
2.       Що таке антитеза? (Це різке протиставлення образів та понять)
3.       Назвіть два типи казок. (Це фольклорні, тобто створені народом, і літературні – створені конкретним автором)
4.       Як називається повтор звуків, які пов’язують закінчення двох або більше рядків у поетичному творі? (Рима)
5.       Що таке діалог і монолог? (Розмова кількох персонажів – це діалог; промова героя, яка не перебивається іншими персонажами – це монолог)
6.       Як побудовані хоку? (Хоку завжди складається з 3 рядків, у ньому немає рими, але є ритм, кожен рядок має постійну кількість складів: у 1-ому – 5, в 2-ому – 7, в 3-ому знову 5)
7.       Що в літературі називається портретом? (Це зображення зовнішності героя)
8.       Як називається стародавня оповідь про явища природи і надприродні сили, про богів, духів, у якій часто пояснюється походження світу і життя на Землі? (Міф)
9.       Що таке оповідання? (Це невеликий за розміром художній розповідний прозовий твір про одну чи кілька подій у житті)
10.   Назвіть жанри літературних творів (роман, повість, оповідання, новела)
11.   Що таке гіпербола? (Це художнє перебільшення)
12.   Як  називаються твори, автором яких є народ? (усна народна творчість або фольклор)
13.   Які герої називаються головними і другорядними? (головний – це той, що постійно перебуває в центрі подій, другорядні – ті, що з'являються в окремих епізодах)
14.   Як називається послідовність подій у художньому творі? (Сюжет)
«Майстер і Маргарита»
1.      Скільки сюжетних ліній розвивається в романі? (В романі дві сюжетні лінії, які розвиваються самостійно. Дія першої розгортається в Москві в 30-ті роки 20 століття, друга ж – в Єрусалимі, майже дві тисячі років тому. Роман побудований так, що розділи однієї сюжетної лінії перемежовуються з розділами іншої. )
2.      Що попросила Маргарита у Воланда в обмін на пропозицію стати королевою на сатанинському балу? (Вона просить повернути їй майстра і їх обох повернути в ту домівку на Арбаті, де вони були щасливі)
3.      Хто такий Понтій Пілат? (Прокуратор Іудеї, )
«Тисяча і одна ніч»
1.      Як звали чоловіка Шахерезади, якому вона щоночі розповідала казки? (Шахріяр)
2.      На які три групи можна умовно поділити казки Шахерезади? (Героїчні, авантюрні і лукаві)
3.      Скільки дітей було в Шахерезади і Шахріяра? (Троє синів)
«Ромео і Джульєтта»
1.      Яка головна причина неможливості Ромео і Джульєтти бути разом? (Довготривала, запекла війна їх родин: Монтеккі і Капулетті)
2.      Назви ім'я священика, який допомагав закоханим? (Монах Лоренцо)
3.      Як померли Ромео і Джульєтта? (Ромео – від отрути, а Джульєтта – за допомогою кинджалу)
«Дон Кіхот»
1.      Як звали коня Дон Кіхота? (Росинант)
2.      Яке справжнє ім'я Дульсінеї Тобоської? (Альдонса Лоренсо)
3.      Яке прозвище дав Дон Кіхоту його вірний помічник Санчо Пансе? (Рицар Печального Образу)
«Пурпурові вітрила»
1.      Від чого померла мати Ассоль? (від запалення легенів)
2.      Хто розповів Ассоль про те, що вона зустріне принца на кораблі з пурпуровими вітрилами? (Старий Егль – збирач казок і легенд)
3.      Що подарував Грей Ассоль, коли вперше її побачив? (Він одягнув їй на мізинець старовинний перстень)
«Війна і мир»
1.      Як називалося садиба родини Болконських? (Лисі гори)
2.      Про кого йде мова: «В масонських передбачуваннях він зіграє роль «звіра Апокаліпсису», числове значення його імені – цифра 666»? (Наполеон)
3.      Напередодні якого свята відбувся бал, на якому вперше спалахнув вогник кохання між Наташею Ростовою та Андрієм Болконським? (Новий рік)
«Собор Паризької Богоматері»
1.      Ким доводилася Есмеральді Пакетта Шантфлері, що була зачинена в Роландовій башті? (Матір'ю)
2.      Яке слово складає коза Есмеральди в будинку Фльор-де-Ліс? (Феб)
3.      Хто повинен в смерті священика Клода Фролло? (Квазімодо, він штовхнув його з стіни Собору, коли дізнався, що той причетний до гибелі Есмеральди)
Василіса Прекрасна. Нашим конкурсанткам потрібен час, щоб підготуватися до наступного конкурсу. 
Василіса Премудра. А поки журі підводить підсумки, вашій увазі пропонуємо пісню про один з жанрів літератури, а саме – казку.
Василіса Прекрасна. Дует «А – 2»! «Свято казки»!
Пісня «Свято казки»
Василіса Премудра. Жінка в усі часи прагне бути привабливою, чарівною, стежити за модою.
Василіса Прекрасна. Тому наш наступний конкурс присвячується саме їй – королеві моді.
Василіса Премудра. Учасницям потрібно не просто продемонструвати наряди, а захистити моду тої епохи, в яку жили наші героїні.
Конкурс «Мода моєї епохи»
Шахерезада. Традиційний східний одяг майже повністю ховає тіло. Спочатку такий одяг  служив  захистом від сонця і піску, а згодом ці функції перейшли в традиції ісламу і стали символом способу життя релігійної людини. Показувати свою фігуру можна були лише чоловіку. Традиційний верхній жіночий одяг – галабея – яскрава, кольорова сукня, довга, вільного крою, без пояса. Часто оздоблюється яскравою вишивкою, аплікацією. Найбільш характерною особливістю східного костюму є головний убір  – хиджаб чи нікаб. Це великий відріз тканини, який в залежності від способу пов’язування або покриває лише голову, або повністю закриває лице. Є буденні хиджаб, а є святкові, весільні. Жінки старшого віку носили одяг темного кольору, тоді ж як молоді жінки віддавали перевагу яскравим відтінкам.
Ассоль. У жінок Нідерландів одяг мав багато деталей чоловічого одягу, саме - черевики, плащі-накидки, шляпи та інше. Сукні щільно прилягали до тіла у верхній частині, до низу розходилося широкими складками. Рукава були або дуже довгими, або коротенькими. В талії сукня стягувалася шнуром чи шкіряним паском. Ліф сукні оздоблювався орнаментом. Дівчата носили волосся розпущеним, а жінки заплітали їх в коси. І чоловіки, і жінки носили однакові браслети, персні, сережки, ланцюжки і головні обручі.
Джульєтта. В 16 столітті мода Англії мало чим відрізнялася від моди на території  Західної  Європи, але, на відміну від Іспанії, масивність і квадратність в пропорціях були набагато меншими.  Найпопулярнішими головними уборами були чіпці-туре. Характерною рисою як жіночого, так і чоловічого одягу, були брижжі (фреза), ріні за розміром і формою, але які завжди відповідали манжетам. В кінці 16 століття вперше з'являються відкидні ворітники. 
Маргарита. Початок 20 ст. відзначився не тільки бурхливим розвитком промисловості, а й активізацією   емансипації. Боротьба за рівноправність жінок в суспільстві супроводжувалася рухом за реформу жіночого костюму. Саме в цей час з'являються перші жіночі брюки. Другий напрямок реформи – проти щоденного одягання корсету. Це підтримали і лікарі, які наголошували на його шкідливості. Модними стають сукні вільного покрою, а також костюми-трійки: спідниця, блуза, жакет. Мода тих років  в Радянському Союзі – це економність, мінімізація тканин, скромність і мала присутність яскравих кольорів.
Есмеральда. Франція з давніх-давен була законодавицею моди. Вона і інші країни примусила їй підкоритися. У Франції розуміння жіночої краси було інше. Пишнота повнотілих італійок, худорлявість і манірність іспанок однаково не задовольняють вишуканий смак француженок. В моді елегантні, не дуже пишні сукні з довжелезним шлейфом, довжина шлейфу залежала від статусу жінки. Характерною особливістю жіночих нарядів були широкі рукава-реглан. Декольте набуло форму широкого і глибокого вирізу, який оформлявся вставкою і жорстким мереживним коміром.
Наташа Ростова. Кінець 18 - початок 19 ст. ввійшов в історію як фарфоровий період. Чоловічий та жіночий одяг, зачіски і макіяж, правила поведінки – все диктувалося фарфоровою стилістикою життя. Білосніжним лице робила пудра, а, щоб ще більше підкреслити колір шкіри – використовували штучні «мушки». Вже в XIX столітті мода повністю відображала західні віяння: пишні спідниці, корсети, відкриті плечі, волани, мережива. Костюм мінявся з року в рік, з'являлися нові види капелюшків і чіпців.  Мода Росії тих часів копіювала французьку. У великих містах відкривалися французькі магазини одягу. Зачіски відрізнялися вражаючою висотою. Вони прикрашалися фарфоровими квітами, мереживом опудалами птахів, пір'їнами. Іноді в зачіски примудрялися вставляти навіть макети парусників.
Дульсінея. Іспанська мода кінця 16 століття опинилася під сильним впливом геометричних форм, які штучно змінювали природні лінії людського тіла: у жінок це корсети, металеві пластинки на талії і ліфі сукні. Жінка майже губилася в закріплених спідницях на металевих  обручах, які називалися вертугадо і райфрок. В такому  одязі жінка виглядала, мов неприступна фортеця. Костюм часто нагадував скриньку з коштовностями, бо шився з дорогої тканини: бархату чи парчі, оздоблювався коштовним камінням і перлинами, вишивався золотими і срібними нитками, а також доповнювався дивовижним мереживом, яке на той час коштувало досить дорого.

Василіса Прекрасна. Як ти гадаєш, за що чоловіки люблять жінок?
Василіса Премудра. За вірність, за щедрість душі, за лагідну вдачу.
Василіса Прекрасна. Це все вірно, та найбільше цінують вони наші умілі руки та вміння куховарити.
Василіса Премудра. Так, недаремно вже не одне століття актуальна приказка: «Шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок»
Василіса Прекрасна. В нашому журі – виключно чоловіки, я думаю, конкурсанткам вдасться заполонити їх серця своїми кулінарними витворами.
Василіса Премудра. Та перш, ніж ми розпочнемо, давайте послухаємо , як кулінарія відображується в літературних творах.
Літературний дайджест «Кулінарія в літературних творах»
·        Ви знаєте, що світова література також товаришує з кулінарією? Ось в уже згадуваному сьогодні романі «Майстер і Маргарита» читаємо: «Арчибальдович шепнув мені, що сьогодні будуть порціонні судачки а натюрель».
·        Про млинці з маслом, ікрою, сметаною, сьомгою, кількою і сардиною згадується в творі Антона Чехова «О бренности»
·        Гончаров. «Обломов». «Замість жирної кулеб’яки з'являлися начинені повітрям пиріжки, перед супом подавали устриці, курчата в папільйотках, з трюфелями, солодке м'ясо, англійський суп».
·        Про свою любов до щів і няні (баранячий шлунок, фарширований гречаною кашею і м'ясом ) вустами Собакевича і про порося з хріном вустами Чічікова зізнається Микола Гоголь.
·        У Пушкіна в «Повісті покійного Івана Петровича Бєлкіна» розповідається про тістечко бланманже: синє, червоне і смугасте.
·        В «12 стільцях» Ільфа і Петрова, як ви пам’ятаєте, бог послав Олексію Яковичу на обід домашні грибочки, форшмак з оселедця, український борщ з м'ясом, курку з рисом і компот з сушених яблук.
·        Всім відомо, що Карлсон – герой творів Астрид Ліндгрен дуже полюбляв варення, та, уважно прочитавши книгу, знайдете, як він із захопленням відзивається про м'ясні тефтельки.
·        Та що там страви! В світі існують ресторани, які тісно пов’язані з літературними творами. Ось, наприклад, пивний бар «U Kalicha», Чехія, відомий тим, що саме в ньому любив проводити час бравий солдат Швейк.
·        Головні герої твору «Троє в човні, не рахуючи собаки» полюбили  готель-трактир «The Bull Inn» в Англії.
·        Чехов увічнив в своїй «Дамі з собачкою» ресторан «Слов'янський базар», Росія.
·        Шерлок Холмс не раз запрошував свого друга доктора Ватсона в англійський ресторан «Simpsons-in-the-Strand».
·        А хемінгуеєвським героям роману «Фієста» прийшлася до вподоби кав’ярня «Iruna» на головній площі Памплони, що в Іспанії.
Василіса Прекрасна. Тобі не здається, що ми занадто захопилися цією темою, а, між тім, наші учасниці давно готові до кулінарного конкурсу.
Василіса Премудра. Конкурсантки не просто готували страви, які відповідають темі їх героїнь, вони ще коротко охарактеризують кухню тієї нації, до якої вони належать.
Василіса Прекрасна. Заздрю трішки журі, адже вони зможуть про дегустувати приготовлені дівчатами страви відразу ж.
Василіса Премудра. Не спіши заздрити, можливо, їм треба поспівчувати. Та не будемо відтягувати і приступимо до конкурсу негайно.
Кулінарний конкурс
Маргарита. Російська кухня. Російська кухня протягом своєї довгої історії увібрала в себе велику кількість різноманітних кулінарних традицій – від китайської і старослов'янської до французької, і в результаті стала однією з найрізноманітніших кухонь світу. Саме російській кухні належить традиція подавати страви окремо: спочатку холодні закуски, потім перші страви, потім страви з риби і м'яса з овочами та кашами і на десерт – пироги і компоти та квас. Вашій увазі пропоную одну з холодних закусок імператорського столу – курка з ананасами. Смачного!
Наталя Ростова. Російська кухня. Млинці з ікрою. На запитання, що ж таке справжня російська кухня, більшість відповість: ікра, яка прославила Росію на весь світ і, до речі, була дешевою і вважалася їжею простого люду, оселедець і млинці. Млинці – тоненькі і з різними начинками їли не лише на Масляну, а й протягом року. Начинкою слугували сиркові маси, варення, м'ясо, сьомга, ікра. Сьогодні я пропоную вам саме млинці з ікрою. Смачного вам!
Ассоль. Голландська кухня. Гарячі бутерброди «По-роттердамськи». Голландські кулінари подарували всьому світу один з найулюбленіших страв жителів планети – гарячі бутерброди. І, звичайно, всім відомий голландський сир. В Голландії з сиром готують майже все: закуски, салати, омлети, запіканки, бутерброди, супи і навіть десерти. Вам я пропоную гарячі бутерброди по-роттердамськи: з  маслом, гірчицею, шинкою і сиром «Гауда». Смачного вам!
Дульсінея. Іспанська кухня. «Тортилья». Іспанська кухня прославилася завдяки таким стравам як: паелья (спеціальна страва з рису), гаспачо (холодний гострий суп), тортилья – омлет і тапас (закуска). Іспанські страви прості, але, завдяки прянощам, таким, як шафран, вони набувають вишуканого смаку.  Сьогодні я пригощаю всіх нашою тортильєю. Смачного!
Есмеральда. Циганська кухня. «М'ясо по-циганськи». Кухня циган надзвичайно проста в приготуванні, цьому сприяв кочовий спосіб життя. Це супи з буряком, квашеною капустою і баклажанами, які називаються хабе мелало; каша хівицій з кукурудзяної муки; прісні коржики пугачо, які готувалися на вогнищі і слугували хлібом; а також велика кількість страв з риби та м'яса. Вам пропоную спробувати «М'ясо по-циганськи». Смачного вам!
Шахерезада. Арабська кухня. М'ясна страва «Кюфта». Загальним знаменням азіатських блюд є рис, що має багато сортів забарвлень, форм і розмірів. Із приправ найчастіше застосовується соєвий соус і величезна кількість різних спецій, які надають стравам неповторний, екзотичний аромат. Всі, хто сповідує іслам, не вживають в їжу свинину, проте з задоволенням їдять яловичину, телятину, козлятину та м'ясо птиці. Вам же сьогодні я пропоную м'ясну страву «Кюфта». Смачного!
Джульєтта. Англійська кухня. Торт «Закохане серце». День англійця починається звичайно із ранкового чаю та рідкої вівсяної каші. Ленч (другий сніданок) подають о пів на другу. Він включає м'ясні блюда: бекон, невеликі сосиски з тостами, біфштекси та ростбіфи. А на вечерю часто готують різноманітні пудинги. Ще англійці п'ють чай до 7 разів на день, а до нього полюбляють різні тістечка і торти. Я пропоную скуштувати торт «Закохане серце Джульєтти»

Василіса Прекрасна. Ми підійшли до останнього туру нашого конкурсу – творчого, де кожна учасниць матиме змогу продемонструвати свої таланти.
Василіса Премудра. Це може бути пісня, танець, декламування чи будь-що інше. Єдина вимога до конкурсанток – не відступати від свого образу і бути вірними сьогоднішній тематиці.
Василіса Прекрасна. Розпочинаймо!
Творчий конкурс
Шахерезада. Танець «Східні казки»
Ассоль. Пісня «Червоні вітрила»
В чудовій країні, за морем далеким
Красуня Ассоль жила з батьком стареньким.
Хоч радість не часто у дім прилітала,
Червоні вітрила дівчина чекала.
А люди сміялись: «Не вір у гадання,
Як вітер примхливий, минуть сподівання,
Бо завжди на хвилях біліють вітрила».
Та дівчину мрія навік полонила.
Приспів:
Червоні вітрила — вітрила надіі
Ассоль виглядала, як щастя, як мрії,
І вірила в те, що на хвилях чекання
Червоні вітрила несуть їй кохання.

Всі знали напевне: таке неможливо.
Не вірили люди у щастя, у диво.
Та сонячним ранком червоні вітрила
З'явились у морі, до берега плили.
Приспів:
Червоні вітрила — вітрила надіі
Ассоль дочекалась, здійснилися мрії,
Бо щастя прилине з далекого краю
До того, хто віру свою не втрачає.
Маргарита. Хореографічна композиція «Муза» на музику Ігоря Ніколаєва «Майстер і Маргарита»
Джульєтта. Уривок з трагедії «Ромео і Джульєтта»
Джульєтта. Хто показав тобі сюди дорогу?
Ромео. Моя любов. Вона мене навчила,
Дала пораду…
Джульєтта. Моє лице ховає маска ночі,
Але на нім пала дівочий стид,
Що ти в цю ніч мої слова підслухав,
Хотіла б я пристойність зберегти.
Так, мій Монтеккі, так, я нерозважна
І, може, легковажною здаюсь…
Пробач мені, мій любий, і не думай,
Що мій порив палкий – це легковажність:
Мою любов відкрила темна ніч.
Ромео. Клянусь цим місяцем благословенним,
Що сріблом облива верхи дерев…
Джульєтта. О, не клянися місяцем зрадливим,
Який так часто змінює свій вигляд,
Щоб не змінилася твоя любов!
Ромео. То чим я поклянусь?
Джульєтта. Не треба зовсім.
Або, як хочеш, поклянись собою –
Душі моєї чарівним кумиром, -
І я повірю.
Ромео. Серця почуттям…
Джульєтта. Ні, не клянись! Хоч ти – єдина радість,
Та не на радість змовини нічні…
Добраніч, любий! Теплий подих літа
Нехай цю бруньку ніжного кохання
Оберне в пишну квітку запашну,
Коли з тобою зійдемось ще раз.
Добраніч! Хай у тебе переллється
Той мир, що вщерть моє сповняє серце!
Ромео. Без нагороди так мене й покинеш?
Джульєтта. Якої ж нагороди хочеш ти?
Ромео. Повинна ти в коханні присягти.
Джульєтта. Я присяглась раніш, ніж ти просив,
Проте я хтіла б клятву ту забрати!
Ромео. Забрати клятву? О, навіщо, люба?
Джульєтта. Щоб бути щедрою і знов віддати.
Таж я того жадаю, що вже маю:
Як море, доброта моя безкрая,
Як море, дна не має і любов,
Що більше їх я віддаю тобі,
Що більше їх у мене зостається, -
А їм немає меж…
Прощай, мій любий!...
Наташа Ростова. Уривок з роману – сцена зустрічі Андрія і Наташі, вальс.
Андрій. Я полюбив вас з тієї самої хвилини, як тільки побачив. Чи можу я на щось сподіватися?
(він взяв її руку і поцілував) Чи любите ви  мене?
Наташа. Так, так. (заплакала)
Андрій. Що з вами?
Наташа. Ах, я така щаслива. Мені сказали, що ви попросили моєї руки і серця у батьків.
Андрій. А ваша maman сказала
Дульсінея. Пісня «Бесаме мучо»
Есмеральда. Танець «Циганочка»

Василіса Премудра. Всі конкурси позаду, і поки журі підбиває підсумки, ми оберемо «Міс глядацьких симпатій».
Василіса Прекрасна. Будь ласка, оберіть і напишіть на листочках ім'я тої, хто вам сподобався найбільше.
Підведення підсумків
Визначення глядацьких симпатій
Нагородження переможців
Василіса Премудра. Конкурс завершено, але хочеться побажати, щоб свято спілкування з книгами, з шедеврами світової літератури стало для всіх такою ж необхідністю, як дихати повітрям, спілкуватися з друзями, кохати і жити.
Василіса Прекрасна. Через роки і відстані дальні,
Де б ти не бував, куди б не їхав ти,
Ти не зможеш «ні» сказати читанню,
Книга – вірний друг твій назавжди!
Василіса Премудра. До побачення! До нових зустрічей!
Василіса Прекрасна. Дякуємо за увагу!


Немає коментарів:

Дописати коментар